2011. december 20., kedd

Citrombors

Ezzel Amerikában találkoztam először és nagyon megszerettem. Ott lehet készen kapni a boltokban de elkészíteni sem nehéz. Ráadásul friss nyári ízeket varázsol az asztalra.


Egyszerű


3 citrom
5 teáskanál bors
sütőpapír
  1. A citromokat alaposan mossuk meg.
  2. Reszeljük le a citromok héját.
  3. A borsokat törjük össze kicsit mozsárban. Nem kell alaposan csak megtörni kell őket.
  4. A citromok héját terítsük szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
  5. Szórjuk rá a megtört borsot és fakanállal, vagy spatulával nyomkodjuk bele a citromhéjba.
  6. Hagyjuk kiszáradni vagy sütőben a legalacsonyabb hőfokon (kb. 100 fokon) szárítsuk ki. Ha türelmetlenek vagyunk és sütőben szárítjuk, nagyon figyeljünk oda, nehogy megégessük.
  7. Ha megszáradt zúzzuk porrá és tegyük légmentesen záródó üvegbe.
Ha elegánsabb verzióra vágyunk, vegyünk egy borsdarálót és abba töltsük bele. Ebben az esetben egy kicsit más az eljárás.
Nagyon vékonyan hámozzuk meg a citromokat úgy, hogy a fehér réteg semmiképp ne legyen rajta. Vágjuk kb. 1 cm-es darabokra. Keverjük össze az egész borsokkal és egy kanállal nyomkodjuk össze őket. Terítsük ezt is sütőpapírra és hagyjuk megszáradni. Ezután, de csak miután teljesen kiszáradt, tegyük a borsdarálóba.
Akár durva szemű sót is adhatunk hozzá. Ehhez a mennyiséghez 1 evőkanállal.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...