2011. december 20., kedd

Olasz fűszerkeverék

A név kicsit csalás. Az olaszok nem hiszem, hogy használnák, de nekünk magyaroknak nagyon jó olaszos hangulatot varázsol.


Egyszerű
2 evőkanál szárított bazsalikom
2 evőkanál szárított oregano
2 evőkanál szárított rozmaring
2 evőkanál szárított majoranna
2 evőkanál szárított kakukkfű
2 evőkanál szárított borsikafű (zsombor)
2 evőkanál szárított csilipaprika morzsolva
(1 evőkanál fokhagymasó - ez nem feltétlen szükséges)


A hozzávalókat összekeverjük és jól záródó üvegben tároljuk. Húsok pácolásához, salátaöntetekhez nagyon jó. Ha salátaöntetbe szánjuk, a fűszereknek hagyjunk elég időt, hogy az aromáikat ki tudják engedni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...